Klik hier voor alle weetjes over Roest Metaal Decoraties

“Verroest” wat mooi !

Bij BeetjeBinnenBuiten verkopen wij geen massa productie. Wij kiezen de roest metaal decoraties met zorg uit in binnen- en buitenland. Kwaliteit is voor ons erg belangrijk. Alle producten zijn gemaakt van DC01 staal. Dit is een ongelegeerd kwaliteitstaal. Dit kwaliteitsstaal heeft een laag koolstofgehalte en heeft uitstekende eigenschappen voor de verwerking, duurzaamheid en stabiliteit.

Het is belangrijk voor ons dat u weet dat wij geen Cortenstaal verkopen.

Cortenstaal vormt over een periode van een aantal jaar een beschermlaag zodat het niet meer kan doorroesten. Het is een weerbestendig constructiestaal. Cortenstaal heeft een staallegering die de zware metalen chroom, koper en nikkel bevat. ( Deze metalen bevatten giftige stoffen en zijn niet natuurvriendelijk.) 
COR-TEN is de merknaam voor dit staalsoort.

DC01 staal (kwaliteitsstaal) is ongelegeerd en roest na verloop van vele jaren door. Het laagje edelroest/patina is identiek van beide soorten staal, op het oog zie je geen verschil.
DC01 staal is natuurvriendelijk en absoluut niet giftig, het komt uit de natuur en word beetje bij beetje ook weer teruggeven aan de natuur ! 

Wij gaan voor een natuurlijk metaal dat ook een waardevol mineraal is voor plant, dier en mens.
Roesten is een natuurlijk proces waardoor na vele jaren de grondstoffen weer teruggegeven worden aan de natuur! Het blijft soms handwerk en een natuurproduct waardoor ieder exemplaar uniek is en er anders uit kan zien. 
Jong en oud vinden onze eco roest metaal decoraties leuk en weten ons te vinden. Gemiddeld zullen ze tussen de 20 en 30 jaar meegaan in de buitenlucht. Binnen gaan ze eeuwig mee omdat ze niet blootgesteld worden aan de luchtvochtigheid.

Hoe worden roest metaal decoraties gemaakt?

Heel vaak worden er aan ons gevraagd om iets te vertellen over onze “verroest” leuke decoraties. Onze producten worden gemaakt van metaal of staal in verschillende diktes. Ze worden veelal uitgesneden met een laser of plasmasnijder. Nadat de producten uitgesneden zijn worden de figuren eventueel in de juiste vorm gebogen, ze worden aan elkaar gelast en ze krijgen een roest behandeling. De producten hebben vaak verschillende benamingen. Je ziet vaak ecoroest, decoroest, edelroest of roestmetaal.

Het roest begint door het metaal/staal te etsen en waarna ze onder een hele hoge luchtvochtigheid worden geplaatst. Het roesten is dan verder een natuurlijk proces maar door de hoge luchtvochtigheid lukt het, om ze allemaal ongeveer te gelijkertijd van de roest kleur te voorzien die wij allemaal zo mooi vinden. De kleur zal varieren van licht oranje tot de warme donkere roest kleur die we allemaal kennen. De roestlaag beschermt ook de onderste laag van het metaal. BeetjeBinnenBuiten verkoopt alleen producten waarvan het metaal op een natuurlijke wijze het roestproces doorloopt.

Metaal roest decoraties alleen buitenshuis of ook voor in huis?

Roestmetaal of (d)ecoroest kun je met een gerust hart overal neerzetten. Het kan afgeven dus hou er in huis of op je terras rekening mee door er iets onder te zetten. Mocht het toch afgegeven hebben dan zijn er ook reinigingsmiddelen voor te koop.

Wat doe je als er een kras op zit of een stukje niet verroest is?

Wanneer er een kras op je roest metaal decoratie zit dan doe je in principe niks en ook als er een stukje minder verroest is wacht je het gewoon af. Door de weersomstandigheden zal het roestproces doorgaan en kleurt het op termijn gelijk op.

Heb je minder geduld dan kun je een combinatie maken van water en keukenzout en dit met een plantenspuit erop spuiten. Verwacht dan niet dat het morgen weg is want op de natuur hebben wij geen directe invloed. Dat vergt tijd maar het komt goed.

Kan ik de roest metaal decoraties ook een andere kleur geven?

Ja dat kan maar dan moet u de roest wegschuren en het overschilderen met bijvoorbeeld Hammerite in de door u gewenste kleur.